• Ελληνικα
  • Αγγλικα
Golden City Hotel: +30 210 52 26 571
Crystal City Hotel: +30 210 52 05 145
Ελληνικό Πρωινό

Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό

Το Ελληνικό Πρωινό αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με σκοπό τη σύνδεση και την άμεση αξιοποίηση του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας μέσω της ελληνικής ξενοδοχείας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να σχεδιάζεται και να υλοποιείται το 2010 με σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού το οποίο προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία με προϊόντα της Ελληνικής γης καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δυνατότητα που δίνεται στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη γαστρονομία της χώρας και μέσω του πρωινού μας να γευτούν προϊόντα της χώρας βασισμένα στην Ελληνική μεσογειακή διατροφή.

Μερικά από τα κύρια προϊόντα είναι ο άρτος, τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το γιαούρτι, το μέλι, τα τυροκομικά και αλλαντικά προϊόντα, τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια,οι πίτες, τα γλυκά και τα φρέσκα φρούτα.

Κάθε περιοχή της Ελλάδας αναλόγως με τις κλιματολογικές συνθήκες, την εδαφολογική σύσταση, τα παραγόμενα προϊόντα, τις πολιτισμικές σχέσεις και ανταλλαγές φανερώνει ιδιαίτερο γαστρονομικό πολιτισμό και τοπικές κουζίνες. Αυτού του είδους τη γαστρονομική πολυμορφία θέλει να προωθήσει το πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας και της τουριστικής φυσιογνωμίας κάθε τόπου.

Επιθυμία του προγράμματος επίσης είναι η γνωριμία των τοπικών παραγωγών και την εξοικείωση των κατανωλωτών με τα προϊόντα, τους τρόπους παραγωγής και την ανάδειξη του τόπου και συνάμα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής παραγωγής.

Κάθε μέρα, κάθε πρωί 808 ξενοδοχεία στην Ελλάδα σερβίρουν “Ελληνικό Πρωινό”.

Τρία πό αυτά είναι και τα καταλύματα Golden City Hotel, Crystal City Hotel & Phidias Boutique Hotel.

Φανταστείτε να ξυπνάτε το πρωί κάτω από τον λαμπερό ήλιο Αθήνας, να ετοιμάζετε το σχέδιο της ημέρας και να τελειοποιείτε το πλάνο της επίσκεψης σας, σε μία πόλη γεμάτη με ιστορία, φως και κρυμμένα μυστικά μέρη όπου δημιουργούνται νέες εμπειρίες και αναμνήσεις.

Αυτό που θα σας δώσει ώθηση και ενέργεια είναι το απολαυστικό μπουφέ με τοπικές σπεσιαλιτέ και γεύσεις Π.Ο.Π. και ένα ζεστό και φιλόξενο τραπέζι, σε ένα από τα τρία ξενοδοχεία μας.

Είμαστε μέλη του προγράμματος και πιστεύουμε ότι η γαστρονομία ενός τόπου μπορεί να δημιουργήσει δυνατούς δεσμούς και αναμνήσεις στους επισκέπτες μέσα από τη γεύση και τη φιλοξενία.